The entrance of the Americans!

Nu kommer dom!
Idag är det moving-in-day för alla amerikanska studenter. Studentkorridoren är allt annat än den lugna atmosfären som varit i en vecka närvi utbytestudenter har haft den för oss själva. Det är människor överallt och de flesta av mina utbytesvänner har fått en rumskamrat men jag väntar fortfarande på min Amy =)

Idag hade vi en välkomstlunch med "the big shots" på universitetet. Det var trevligt men segt för vi var ute igår. Vi hittade ett ställe som heter Vinny's Bar. Rätt litet men helt ok. Så det blev en hel del dansande! =) Alé från Mexico är helt underbar! Hon och jag rockade verkligen på dansgolvet. Vi är ett riktigt bra gäng. Det här halvåret kommer verkligen bjuda på så många skratt!

Vi har redan en hel del välanvändna kommentarer:

Oh really (En kinesisk tjej säger det hela tiden till allt, även när man endast presenterar sig själv. Och hon kan inte säga r uatn det blir ett l : Oh leeeelliii.. Sjukt kul!
Cloudy with a chance of meatballs : namnet på en film som går på bio nu...hahaha!
Please mute yourself! : Bästa engelska uttrycket som vi utbytestudenter kommit på HELT själva, mmm vi är stolta!

Just nu läser Alé ur min svenska skönlitterära bok, riktigt underhållande!

Simon: Jag har letat efter både Pink Ladies och T-birds i en vecka men de är som bortblåsta. Falsk marknadsföring, funderar starkt på att reklamera!

Kramar!

BILDER =)

          
Julia (Holland) och   Charlotte (Frankrike), Julia,   Campus                      
Alé (Mexico)                jag och Emre (Sverige)


           
  Clarion Proud =)          Campus                           10 min kvar till fastande
                                                                                      Hassan får äta!

Matsal

Igårkväll bjöd bion på "District 9". En sci-fi film filmad som en dokumentär om aliens. Troligtvis den sämsta filmen jag nånsin sett. MEN vi hade en väldigt rolig kväll!

Idag har det återigen varit mkt info! Har äntligen fått träffa ansvarig på Business-avdelningen för att diskutera kurser. Så all vi som ska studera marknadsföring, ekonomi, management o sånt fick lämna förslag på kurser och imorgon ska vi få ett schema. Jag och Julia ska försöka trycka in en danskurs utanpå våra andra kurser. För de erbjuder en danskurs för nybörjare där man får lära sig balett, jazz, hiphop o massa annat, sjukt kul! =)

Idag har jag oxå köpt en Clarion University luvtröja, så nu är jag en av "The golden eagles"!

Puss o kram!



Fullt upp!

Tips! Om du nån gång har chansen att åka på utbytestermin, gör det!

Har redan träffat så många vänliga och intressanta människor. Man får reda på riktigt mycket om andra kulturer som är hur intressant som helst. Vi har många muslimer som just nu fastar (ramaadan) och hela tänkesättet kring det är väldigt intressant. De har förklarat de olika anledningarna såsom religion, att det renar kroppen men också den största anledningen att de ska få känna hur det är att vara fattig.

En annan intressant kultur"upplevelse": Igårkväll var vi och åt på en kinesisk restaurang med alla utbytesstudenter (vi är totalt 35st) och helt plötsligt börjar en livlig diskussion mellan pakistanier och indier och vi utanför fattar ingenting. Slutligen förstod vi vad det handlade om. Det är alltid en tävlan mellan indien och pakistan i cricket och de började diskutera vilket land som var bäst! Haha, helt hysteriskt men sjukt kul att lyssna på! Kan väl jämföra det som tävlan mellan Sverige och Norge i skidsport.  Eller typ lokala derbyn på Gotland =)

Ikväll ska vi gå och se bio, nån thriller som gick inne i stan. Ser framemot popcornsskålen i mitt knä!

Jon: When you least expect it!

Puss och kram till alla!

I'm here!

Kan börja med att säga sjukt mycket intryck!

Jag har kommit tillrätta i mitt studentrum nu efter att ha sovit i ett temporärt för en natt.
Sov då i samma rum som en kinesisk tjej som Kommer ihåg namnet genom att tänka på Ciao och jaaaaaa.
Hon pratar rätt dålig engelska och kommunikationen kräver tålamod så jag blev mycket glad att höra att jag nu ska dela rum med en amerikansk tjej som heter Amy. Hon kommer hit inom en vecka.
Nu sitter jag på studentrummet som der ut såhär:



Det är helt ok. Lite sterilt men det är ju bara fyra månader. Allt har sin charm =)

Imorse vaknade min rumskompis och viskade mitt namn för att se om jag var vaken. Jag var fortfarande trött så jag låtsades sova vilket var tur för sen idag berättade hon att klockan var då 04.00 och hon var pigg. Hon är från Kina som sagt och hade 16 timmars tidsskillnad. Men tillslut vaknade jag halv sju pigg så vi gick en promenad på två timmar på campus och in till stan. Så nu kan jag stället rätt bra för det är inte så stort.
Jag tycker Clarion verkar mysigt. Det händer absolut inte mycket här men det har sin amerikanska charm med allt som hör till ett university. En av de första studenterna som mötte oss kom fram och sa att han spelade i football-laget och undrade om någon tjej ville bo i hans rum. En fördom besannad - check!

Sen har vi spenderat en hel del tid på WalMart idag för inköp av sänglampa, nätverkskabel o massa annat. Imorgon börjar orientation week då vi kommer få info om hur allt fungerar här. Imorgon kväll ska vi och se bio. Veckan som kommer kommer troligtvis vara fullspäckad. Det hoppas jag!

Massa kramar till er därhemma!
Skriv gärna ett par ord =)

Till Sara W och mina brudar på Payex...och detta är sant, jag lovar!
Två små killar satt framför mig på planet, gissa vad de gjorde när vi skulle landa...!?
Det blir mycket roligare om man gör såhär! Hahaha...höll verkligen på att garva högt rakt ut!

På lördag far jag över sjön..

...och landar slutligen i Pittsburgh 22augusti 17.38.

Sen blir det en två timmars resa till Clarion där jag körs direkt till mitt studentrum.
Resfebern stiger för varje dag. Jag är nog snart uppe i 40grader och frågorna dansar i mitt feberyra huvud =)
Kommer troligtvis få dela rum i min studentkorridor. Kommer bli riktigt spännande och se vem det blir. En matvrak till tysk kanske? Eller en snobbig fransyska? Asiat med fotomani? Kulturkrock - here I come!

Jag kommer befinna mig i Clarion, Pennsylvania 22 augusti till 18 december. Sen blir det en tre veckors semester i staterna i följande ordning: NY, San Fran, Los Angeles och Las Vegas! Är hemma igen 10januari.

Skriv gärna in en kommentar om ni är inne och läser =)

Go West!

http://www.youtube.com/watch?v=LNBjMRvOB5M

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0