Skall tilläggas att..

...Miami Beach, Bitch låter otroligt roligt när vå kära mexikanska säger det. Hon uttalar beach and bitch EXAKT likadant MEN vi övar med henne varje dag. Just nu får hon nöja sig med att säga: Let's go to the ocean, innan hon klarar av det korretk =)

Har kollat upp det sjuka 12-kurs systemet och kommit fram till att de läser exakt lika många poäng xom vi gör i Sverige per termin men det är uppdelat i fler kurser. Så om hon endast sover 2h per natt är hon den värsta plugghäst jag träffat. Dessutom har den tjejen en tendens att överdriva det mesta. Yes, ge miii den! (mina payex-tjejer=)

Om en timma ska jag och Julia iväg på ett danspass de håller i vid träningsanläggningen, hoppas att det är bra kvalité!

Förresten fick A på mina två första prov =)

PussochKram
Kotz

Miami Beach, Bitch!

aahhhaa....mmmhhhhmmm....det är sant! Om tre veckor drar jag, Charlotte och Julia till Miami över helgen!!!!
Ska bli så skönt! Det kommer precis i rätt tid då det blivit höst här i Clarion idag. Vaknade till och med av vädret för det regnade och blåste så ordentligt (Växjö, släng dig i väggen)! MIIIIAMIIIII!!

Idag berättade Loubna från Marocko att hon tyckte vi hade det så lugnt i skolan nu vilket jag inte riktigt höll med om. Men sen fick jag förklaringen till varför för de läser 12 KURSER PARALLELLT PER TERMIN på hennes universitet. Jag äe väldigt skeptisk till om det är sant och frågade om det verkligen va så för då kan hon ju inte ens hinna sova. Ja, vi sover, 2 timmar per natt!
Herregud! Det är ju helt sinnesjukt! Vi måste missförstått varann på något sätt. Hennes kurser måste isåfall vara mycket kortare än våra...måste fråga henne igen.

Nu ska jag och Julia äta, sen ska jag gå ner festivalen och se på modevisningen!

Hugs&Kisses!

Miiiiiiamiiiiii!!!!! =)

Vamos Pirater Hup!

Igår var det game-night! Pittsburgh Pirates tog sig an LA Dodgers MEN utgången blev tyvärr förlust för hemmalaget. MEN vilken kväll det var!

Jag älskar att vara en av en amerikansk publik. Man kan göra nästan vad som helst, ingen bryr sig! Vi kom på en internationell hejaramsa på spanska, svenska och holländska - Vamos Pirater Hup (Kom igen Pirater Kom igen) och Charlotte lyckades få en minut på den stora tv-skärmen vilket fick henne att skrika och dansa hysteriskt, sjukt kul!

Baseball i sig är väl ingen direkt händelsefull sport men hela arrangemanget är häftigt. Och efter matchen spelade Foreigner så vi fick skråla till deras gamla hit: "I wanna know what love is" =) Efter konserten bjöds det på ett neverending firework! Det var en underbar kväll och vi somnade i bussen hem, helt utmattade.




Charlotte till vänster som bev helt galen när hon visades på tv!




Jag och Tiphaine på väg till match!




Stadion



Idag har jag pluggat, pluggat och pluggat..

Just nu har jag några galna amerikanare utanför fönstret som har skrikit bitch konstant i 1 minut, mycket underhållande.

Nej, nu ska jag sova!
PussochGonatt!


PLUGG

Mina första två prov är avklarade! En kändes helt ok och en kändes lätt så det ska inte vara några problem.
Veckorna från och med nu går mest ut på plugg...är lite trött i huvet!

Imorgon åker vi till Pittsburgh och ser baseball, det ska bli skoj!

Nästa vecka är det Autumn Leaf Festival här. Det är en hel vecka firande på grund av att Clarion är så vackert under hösten med alla färgglada träd. Det ska tydligen vara riktigt stort.
Internationella föreningen på skolan ska ordna en modevisning för att visa alla kultur-kläder. De ville att vi européer ska visa upp våra kläder. Vi förklarade gång på gång att vi inte har några speciella kläder med oss. Våra kläder kan lika gärna vara amerikanska. Så till slut slöt de tjata. Det är ju faktiskt lite roligare att se såna tydliga skillnader på kläder som exempelvis studenterna från Afrika och Asien visar upp.

Idag har varit en intensiv dag. Nu ska jag ta en power-nap.

Besos!

Pittsburgh baby!

Helgen har varit fullspäckad med aktiviteter!

I fredags hade vi en samling med alla internationella studenter. Fick en massa info, var rätt tråkigt faktiskt MEN vi fick mat =)


Kvällen spenderade vi på en husfest hos några andra internationella studenter som varit här ett år redan. Vi drog sen vidare till CellBlock där det var skumparty men vi vände i dörren när vi såg att det endast var två personer på dansgolvet (och med tanke på den pågående svininfluensan var det nog klokt). Vi gick istället till Vinny's där det var bra drag. Träffade massa trevliga och roliga människor och fick återigen dansa Cupid Shuffle. Vet inte om ni dansar till det hemma också men det är iallafall en typ linedance. Sök på youtube. En underbar kväll =)



Igår blev jag och Emre medbjudna till Pittsburgh av en kille i hans klass. Så vi åkte till Pittsburgh över dan med Ben och hans flickvän Sarah. Hans flickvän går i min Media Advertising kurs, vilket var ett roligt sammanträffande.
De var hur gulliga som helst och de tog med oss till Fat Heads som är en restaurang som har ungefär 50 olika sorters hamburgare, 50 olika sorters mackor och sen brygger de sin egen öl. Så de hade typ 50 olika sorters öl också. På övervåningen hade de en butik där man kunde plocka ihop sitt eget 6-pack av olika sorter, cooolt.
Jag tog en Fat Head Hop JuJu som låg på 9% och smakade väldigt mycket mint. Kanske effektivt om man ska gå ut men till maten var det lite för starkt.

                                                                 SJUKT MYCKET ÖL!

Emre skulle vara schysst och beställa öl till Ben och Sarah men efter att han beställt visade det sig att Sarah inte klarar av öl så vi satt där med en extra. Vi bestämde oss för att bjuda bort den till en gammal gubbe som vi tyckte såg ut att behöva den. Haha, han tog emot den glatt men hans fru såg inte lika glad ut =)
Vi gick fram och pratade med honom och han fick reda på att vi var från Sverige. Oj, vad han blev intresserad då.
-Drugs is legal right?
-No, that's The Netherlands.
-Prostitution is legal right?
-No, that's also The Netherlands.
Han såg lika besviken ut varje gång. Det var kanske därför hans fru såg lite butter ut.

Sen tog vi oss ner till dowtown där det fanns ett jättemysigt område med shopping. Jag hittade ett linne (mamma är inte förvånad) och jag köpte det ju såklart, så svensk som jag är, på H&M!
Forever 21, Urban Outfitter, Macy's - kommer vara mitt andrahem i NY. Stackars Jon.
Sen tog vi oss till CheeseCake Factory, en restaurang med en liten avdelning där man kan köpa cheesecake över disk. Köpte en banancheesecake - mycket gott! En väldigt mysig dag med trevligt sällskap.













Idag gick jag och Julia med Alé till kyrkan. Hon är katolik och går till kyrkan varje söndag. Det var en väldigt lättsam och mysig präst som gjorde det till en bra upp

 

levelse. Det var även ett dop mitt i ceremonin, lite annorlunda mot hur vi gör i Sverige. Resten av dagen har jag spenderat i bibblan, har två tentor nästa vecka.

Så nu ska jag snart krypa isäng och för en gångs skull läsa en svensk skönlitterär bok.
Gonatt!




 


La Mexicana :D

hola soy Ale, una amiga de Maja de Clarion
soy de Mexico, Monterrey y adoro a Maja
y mas porque le gusta el tequila como a  mi
espero que algun dia pueda ir a Suecia
para saber como se vive por alla, ojala que
alguien pueda traducir esto google traductor
puede ayudar!! bueno nos vemos adiOOOs!!!

Smekmånaden är över!

Assignments, quisses, tests, groupstudies, presentations...nu har det börjat!

Det är verkligen tillbaka till gymnasiet om man endast tänker på studieformen. De fyra kurser jag läser i höst ligger parallelt och det är ungefär en timmes lektioner. Sen har du dagen fullbokad med kapitel att läsa, uppgifter och sånt. Det är lite att vänja sig med nu när jag är så van med att sitta på föreläsningar max tre gånger i veckan, ha det lite chill i några veckor och sen plugga som satan!

Dagarna består mest av att ha huvudet i böckerna men det känns förvånansvärt kul! Har lyckats pricka rätt med mina kurser och jag ser verkligen en tydlig röd tråd mellan mina kurser. Resten av dagarna spenderar vi i matsalen (känns så iallafall=)!

Ikväll är det Grey's Anatomy (YES)! De två sista avsnitten innan nya säsongen börjar nästa torsdag. Torsdagarna är en liten guldkant i vardagen när vi myser ihop oss i Diny's vardagsrum och ser Grey's =) 


Diny & jag =)

Diny bor i en av sviterna som de kallas, låter mer fancy än vad det är MEN det är iallafall mysigare än våra fängelseceller till rum =) Men nu har jag mysat till det lite iaf! Har satt upp massa kort på väggen, köpt ett nattduksbord och ett nytt bäddset!

 



Nog hinner vi med lite fest oxå =)



Det har varit                 Gruppkram 1            Gruppkram 2
Independence day
i Mexico så vi drack
tequila med vår
kära mexikanska!
Sanna&Emelie: hon
är från Monterrey.


Notis: Är sååå glad över att jag är över 21!

Pussar!

Det blir aldrig som man tänkt sig...

Jag ska nog sluta berätta vad jag ska göra här i Clarion innan det faktiskt har hänt.
För vi har en tendens att göra precis det motsatta mot vad vi planerar =)

I fredags planerade vi en lugn kväll hemma = vi gick till Vinny's och partajade! Och det var den bästa utekvällen
hittills =) Alla var på topp och stället var knökfullt med folk. Ramlade nöjd ner i min säng runt 03.00.



I lördags lyckades jag iallafall hålla planen att få massage, tack och lov! För det var gudabenådat skönt. Kommer nog bli ett återbesök hos Jessica (massösen) innan jag åker härifrån. Julia färgade sitt hår, vilket blev väldigt tjusigt.

Lördagkväll skulle vi ta det lugnt för lördagen kändes som en bakis-söndag MEN det slöt med att vi hamnade på CellBlock (Clarions svar på Sivans). Hehe, söndagen blev dock lugn med tvätt och film.

Nu sitter jag med ansiktet nergrävt i böckerna.

Life is good.

M.

The Mean Girls!

Hahaha...definitivt roligaste hittills - mötet med The Mean Girls.

För er som inte vet vad The Mean Girls är så är det en amerikansk film och ett tjejgäng som går i high-school.
Det är tre tjejer som tror det är störst, bäst och vackrats MEN de är i själva verket bitchigast och blåstast.

Vi mötte dem utanför huset då de satt vid en av borden som är här utanför och de tyckte att vi skulle joina dem. OK, tänkte vi, kul med nytt folk! Efter två minuter kunde jag konstatera att de verkligen var Clarion Universitys svar på The Mean Girls! Då hade jag redan förskt hålla mig för skratt och för att inte tappa hakan i två minuter.
Det var bidrottningen, brunetten som bara hängde på och den blåsta blondinen!

För att ni ska förstå samtalet och deras jargong så har ni här en del av deras uttryck:

You know I'm a TRUUUUUE bitch. I really am. But if you get to know me I'm a really nice person. - Bidrottningen

If you fuck with my friends I fuck with you. If you fuck with my boyfriend I fuck with you. If you fuck with me I fuck with you. But I like you guys. - Bidrottningen

This is my best friend. I love you, do you love me? And this is my second best friend because she joined us later. - Bidrottningen. (Trodde man slöt med sånt på högstadiet)

Bidrottingen frågade oss en del frågor om var vi kom ifrån och om vi var rika (!) och efter varje svar sa hon (innan man knappt hann svara färdigt) : Shut the fuck up!
Hon frågade Julia var hon kom ifrån och Julia svarade Holland. Sen gick det några minuter sen frågade hon Julia om hon kände till Amsterdam! I rest my case.

Brunetten satt mest och lekte med sina bröst och sa gång på gång att hon inte var så smart. Ett tag blev hon förbannad över nåt (fråga mig inte vad) och började slå cigarettpaketet mot bordet.

Den blåsta blondinen satt där stupfull och sa slow down hela tiden. They don't understand you, slow down. Vi förstod allt. Sen när de gick så sa hon hej då till oss (efter att hon pratat med charlotte från frankrike) genom att veva med handen och säga: Avoir! Hahaha...hon hade inte många rätt den tjejen!

Som ni förstår var det 15 väldigt intressanta minuter! Vi har skrattat gott åt det här sen dess!

Idag har jag bara en lektion, soft! Sen ska vi kanske till simhallen ikväll för de ska ha poolparty där man får gratis mat och så ska de visa Hajen samtidigt...hehe, kul grej! Kanske kan klämma in en sväng till träningshallen. Vi har en riktigt schysst träningsanläggning här som vi kan utnyttja gratis! De finns olika maskiner som löpband, cross-trainer osv. Sen ett gym, tre inomhusplaner där man kan låna basketbollar o massa annat så man kan spela. En löparbana runt om allt, en klättervägg (vilken jag aldrig kommer utnyttja, usch) och sen aerobicpass. yoga o sånt.

I helgen blir det nog utgång och sen kanske en grillkväll med vår internationella familj på söndag. På lördag ska jag och Julia till ett spa på Main Street. Julia ska färga håret och jag ska unna mig en och en halvtimmes massage =) Priset: 490 kr för en och en halvtimme...nice price!

Tack för alla inlägg! Blir så glad när jag läser dem!



Zahra, Julia & Charlotte



Hasan "Pokerface" v.s Diny "The african beauty"


Mycket har hänt!

Oj, det har gått en vecka sen jag skrev sist! Och den veckan har gått fort.

Jag har haft min första skolvecka och är nu inne på andra. Jag har lyckats få ihop en bra kombination av intressanta kurser: Intro to business, Media Advertising, Marketing Principles och Photography.
Alla kurser känns bra och det fotografi-kursen är verkligen en guldklimp! Jag får lära mig allt om hur man fotar från scratch =)

Min rumskompis har oxå anlänt! Vi har bott här tillsammans i lite mer än en vecka nu och det känns bra. Hon är en väldigt vänlig amerikansk tjej som kommer från Erie, ungefär två timmar bilresa norr från Clarion. Det här med att ha en rumskamrat är nåt helt nytt för mig så jag är glad att det funkar mellan oss.

Mamma och pappa har varit här också =) De kom i torsdags och åkte vidare på sin resa till Washington D.C imorse. De fick en rundtur av Campus, vi åkte till Clarion River, en jättefin och lång flod där vi paddlade kanot (Mamma måttligt entusiastisk men efteråt tyckte hon att det hade varit kul) OCH sen åkte vi till NIAGRA FALLEN för två dagar. Jag säger bara: MÄKTIGT.

Vi gick längs med fallen i ett par gula ponschos och sedan tog vi även en båttur in mot fallen i ett par blåa ponschos! Man kände sig måttligt liten mot naturens krafter. Mycket häftig känsla.

        

Idag var vi och köpte biljetter till en bussresa den 26 september då skolan anordnar så vi kan åka och se Pittsburgh Pirates som är baseball-laget i Pittsburgh. Ska bli skoj då jag aldrig sett en baseballmatch och framförallt inte kan reglerna. Men det är väl typ som brännboll!

Var förresten och såg skolans football-lag med päronen....ehhh de var måttligt bra! de lyckades skrapa ihop 6 poäng mot motståndarnas 22! Musikkåren och cheerleaderna var bättre! Men det är häftigt med atmosfären kring matcherna och hela den amerikanska kulturen FÖR det är NÄSTAN faktiskt precis så som på film!

Mamma och Pappa har ahft en väldigt bra resa hittills men de har ännu 4 dagar kvar i Washington. De lyckades helt oavsiktligt komma in på en gratiskonsert med självaste WHITNEY HOUSTON!!! Hennes comeback-konsert i Central Park - respekt!

Nu ska jag över till Alé och se Mexico mot Honduras! VM-kval, VM-kval, VM-kval!
Hoppas den matchen är bättre än Sverige-Malta!

Kiss&Hugs

Lite bilder på min internationella familj =)









RSS 2.0