Här händer det grejer minsann..

I onsdags satt vi i matsalen och åt middag som vanligt när Dinny plötsligt säger: I think they're gonna fight.. i vänder oss om och då drar ett slagsmål igång! Det var tydligen så att en kille hade försökt tränga sig i matkön och så hade han och en annan kille börjat knuffas och diskutera lite.. Allting eskalarade iallafall till att han som förskte tränga sig tog en bestickkniv och högg en kille i benet. Det var rätt djupt för det lämnade mkt blodspår på golvet.
Jag tyckte för ett tag att det var rätt obehagligt. Vi satt bara några bord därifrån men polisen kom rätt fort och lugnade ner det. Men jag är fortfarande förvånad vilken hetsk stämning de kunde bli av en sån liten grej, hur det kunde eskalera så mkt. Plus att här är det fullt med gäng då är en i gänget involverad så är alla det...så det blev så mycket större än vad det hade kunnat vara.
Jag var nog en av dem som blev mest chockad, många av de andra här är vana med att se sånt här. Men jag mår bra, så oroa er inte där hemma. Det var lite obehagligt för en stund bara.

Annars så håller vi på och planerar en kulturkväll här för fullt. Den är den 6november i en aula här. Brukar tydligen komma 500 personer på denna tillställning. Vi ska bjuda på mat från världens alla hörn och sen ska vi uppträda på scen med något från varje region. Vi i Europa ska visa upp kulturen från Sverige, Tyskland, Holland och Frankrike. Två amerikanska killar ska backpacka genom Europa och så ska de besöka dessa länder. Vi ska driva lite med USA's förutfattade meningar om Europa och de olika länderna och sen ska vi även visa vad de verkliga kulturerna är. Vi satt länge och funderade på hur vi skulle avlsuta vårt nummer. Tills jag kom på den briljanta idén att avsluta med antagligen en av de sämsta svenska schlagern genom tiderna: Christer Sjögrens I Love Europe...hahaha. Vi har tryckt upp tröjor som det står I love Europe på, som I love NY tröjorna. Så ska vi sammanstråla med de amerikanska resenärerna på scen..haha...kommer bli skoj!

Annars så är Halloween i full gång här! Det är verkligen extremt, det har varit Halloween i en hel vecka! Ser häxor överallt! I onsdags var vi ute på Cellblock utklädda och det var en tävling för bästa utklädnad. Den vanns av en beer-keg...haha...han var riktigt cool. man kunde till och med dricka öl för han hade en hatt med pumpanordning!

Jag ska lägga upp bilder från Halloween efter helgen. Nu ska jag iväg och äta brunch.

Massa kramar till er därhemma.
Saknar er men snart kommer jag hem igen! =)


Vädret är som Kate Perry..

...det är ett av Ale's återkommande skämt som verkligen stämmer!
Igår sken solen och det var en underbart vacker dag, för en vecka sen snöade det och idag regnar det.

Nu har jag varit här halva tiden. Det går verkligen fort. Nu har lärarna verkligen kommit igång också. Det är som sista terminen på gymnasiet. Alla lärare kommer på att de ligger lite efter så nu har jag så mycket mer att göra än de första två månaderna. Nästa vecka har jag två prov och ett projekt jag måste jobba på men det är ämnen som jag gillar.

Vi ha börjat planera Thanksgiving lite smått. Dinny från Sierra Leone har hennes äldre syskon i USA också så vi är fyra stycken som ska få följa med henne hem under Thanksgiving-day. Jag är riktigt glad för det, ska bli mysigt att komma hem till en familj och se hur de firar. Hennes mamma var bara glad över att få laga mat till fler personer =) Sen beroende på hos vem av hennes syskon vi ska fira hos så blir det antingen Washington D.C eller Chicago för några dagar.

Ikväll blir det nog bio men annars handlar helgen mest om plugg!

Massa kramar till er därhemma!
Tack för alla hälsningar =)

MIAMI!

Miami var helt underbart! En välbehövd minisemester i värmen! Titta och njut för det gjorde vi ;)







   
Mojito =) Sushi =) Corona =)

     

Salsaclub =) Palmer =) Dansa =) Chill =)

Här kommer bildbevis på mitt deltagande i en riktig amerikansk "ritual".
Var inte oroliga därhemma - jag skötte mig utmärkt.


Massa kramar till er därhemma!
M.


Bye Clarion! Hello Miami!


Party in the city where the heat is on
All night, on the beach till the break of dawn
Welcome to Miami
Bienvenidos a Miami
Bouncin in the club where the heat is on
All night, on the beach till the break of dawn

I'm goin to Miami

Welcome to Miami

Tack för alla kommentarer..

...de bidrar till att höstmörkret blir höstmys!

För det har verkligen blivit höst här nu. Det är underbart vackert med alla färgerna på träden. Ska kolla med min rumskompis som har bil, om vi inte kan ta oss ner till naturreservatet nästa helg och fota lite. Måste lyckas fånga detta på bild!

Nu börjar förkylningen gå över, vilket är riktigt skönt för jag vill börja träna igen!

I helgen bär det ju som sagt av till Miami MEN enligt vädret ska det vara storm där i helgen...haha..vi har verkligen flyt (not)! Förhoppningsvis hinner vädret ändra sig men annars så får vi upptäcka ett regning och blåsigt Miami, som säkert också är en upplevelse ;)

Igår träffade jag John på fotografi-kursen och han hade en ordentlig blåklocka på vänsterögat. Han hade av misstag fått en armbåge på ögat och den armbågen träffade verkligen rätt. Han hade till och med en blödning i ögat. Det såg verkligen hemskt ut och han hade inte varit vid doktorn så jag började övertala han att gå till doktorn. Då säger han att det går inte för han har ingen sjukförsäkring.
Jag vet ju mycket väl hur det ligger till med USA's sjukförsäkringar men det blev så påtagligt då helt plötsligt. Jag var också förvånad att en kille som går och pluggar på ett universitet inte har en sjukförsäkring. Min förståelse för att något måste göras med USA's sjukvårdsystem ökade verkligen.

Ikväll ska vi på en föreläsning om hur man knyter kontakter. Den föreläsningen ger oss extra poäng i vissa kurser, bara genom att närvara. Det är ett rätt roligt system. De delar upp betyget i olika delar, exempelvis är första provet 10%, andra är 10%, närvaro är 10% osv. Sen kan man tjäna in extrapoäng som de lägger till i bedömningen av betyget.
För någon vecka sen fick vi som hade tagit oss till fredagslektionen i Advertising extrapoäng ENDAST genom att vi dök upp. Och på marknadsföringskursen får vi extrapoäng om vi får rätt på enfråges-quis som läraren har då och då. Grejen är bara att han ger oss de rätta svaren varje gång! Hahaha...det är så sjukt! Första gången blev jag så förvånad men hey jag klagar inte =)

Deppa inte i höstmörkret. Njut av höstmyset!

PussochKram!

Jag är sjuk..

eller om ni skulle hör mig säga det skulle det låta mer som; ja e fuuuk..
Min nästa är förbannat täppt och jag nyser mig igenom dagarna men det ska minsann kureras bort för nästa helg ska jag njuta av Miami!

Nu ska jag snart iväg på ett möte på International Office för vi ska ha en internationell kväll om en månad. Vi ska då uppträda (visa upp våra kulturer) och bjuda på våra nationsrätter (lär nog bli potatis, köttbullar, brunsås och lingonsylt). Jag och Julia blev utvalda till regionsledare för Europa så vi ska gå på möte varje fredag fram till 6november. Det brukar tydligen komma runt 550 personer. Så jag hoppas vi lyckas få ihop nåt bra från Europa.

Fick tillbaka business-provet idag. Fick A på den, så det är skönt att det här verkligen går i rätt riktning.

Nu ska jag iväg. Kramar till er därhemma!

Åka karusell och äta karamell..

Emre och jag åkte karusell igår också! Vilket ingen av oss kommer ihåg när vi gjorde det sist...haha...det var sjukt kul! Vilket ni kan döma av bilderna:






Autumn Leaf Festival

Hela helgen har Clarion varit fylld av människor från hela Pennyslvania. Det har varit marknad, parad, nöjesfält och massa god mat =)

Emre och Julia i början av den 2TIMMARS långa paraden!



Massa små söta ballerinor, prom-king&prom-queen och såklart cheerleaders.


Rektorn glider runt. En clown med sin "fantasi-hund". "Turk" på tre-hjuling. Barn-parad.

Det här är till min musikkår-fantast till Pappa:










Och till slut det sötaste under hela paraden:



Så underbart charmigt tvillingpar som nog samlade ihop till deras största mängd lördagsgodis hittills!
Alla paradmänniskor kastade ut godis så ungarna var som galna.

Igårkväll var vi på en äkta amerikansk college-fest! Det var en kille i Julias klass som fyllde år (Zack). Vi sjöng Ha den äran till honom på fyra språk: spanska, svenska, holländska och franska. Han blev väldigt imponerad.
 Hade verkligen the time of my life på festen. John, en kille i min fotografi-kurs var där också. Riktigt rolig kille så vi hade en galen kväll! Spelade beer-pong (jag var grym) och även en sorts dricklek där man stödjer händerna mot en öltunna medan de andra lyfter upp dina ben i luften och sedan är det bara att dricka. Klarade t.o.m. av att göra push-ups samtidigt, men hey är man här ska det göras på riktutt!! Bildbevis kommer senare.

Idag har jag suttit i bibblan och pluggat inför morgondagens prov i företagande.
Hinner med lite plugg imorgon också innan provet, vilket känns skönt.
Nu ska jag sova! Gonatt!





RSS 2.0